YUKARI ARICAN ORTAOKULU

Vizyon: Örnek almayacağız, örnek olacağız” ilkesinden hareketle öğrencilerimize ve çevremize sevgi, saygı ortamı içinde, çağdaş ve nitelikli, milli eğitimin amaçlarına uygun, her bireyi kendi özelliklerine bağlı olarak, geliştiren, kaliteli bir eğitim-öğretim vermektir.

Misyon: Katılımcı veli, gelişen öğretmen, araştırmacı öğrencilerle birlikte, çevreyle uyumlu, gelişen ve geliştiren bir okul olarak ilimizin önder okulu olmak.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer sistemi ile ısınma yapılmaktadır.
Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://yukararcanoo.meb.k12.tr

Adres - ARICAN MAH. ARICAN KÜME EVLERİ YUKARI ARICAN ILK OKULU BLOK NO 48 AKÇAKALE / ŞANLIURFA

Öğretim Şekli :Tekli öğretim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Köyümüzün çevresinde bulunan mezralardan taşıma ile okulumuza öğrenci taşıması yapılmaktadır.Okulumuz 2014 yılında faaliyete geçmiş olup bina olarak yeni konumdadır. Köyümüzün geçim kaynağı toprağı ekip biçmeye ve hayvancılığa dayalıdır.

Ulaşım Okulumuz Akçakale’ye yaklaşık 8 km uzaklıkta olup Akçakale-Ceylanpınar yolu üzerindedir. Köyümüze ulaşım genelde şahsi araçlar sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Akçakale´ye 8 km, Şanlıurfa´ya ise 63 km´dir.